Näkösi

Tarinoiden, silmänterveysopastuksen, kehysmuodin ja muiden aiheiden löytöpaikka. Tutustu artikkeleihimme ja aiheisiimme.

Elämäsi ja silmäsi 4 minuutin lukuhetki

MITÄ TEHDÄ, JOS NÄKÖ HEIKKENEE

Jos huomaat, että näkösi on heikentymässä, on tärkeää käydä tarkistuttamassa silmät optikon näöntarkastuksessa. Optikko osaa havaita mahdolliset syyt, jotka vaikuttavat näkökyvyn heikkenemiseen. Optikko ohjaa sinut tarvittaessa myös silmälääkäriin.

Silmävaivat ja -oireet 6 minuutin lukuhetki

Tietoa hajataitosta

Hajataitto on yleinen silmävaiva. Tässä artikkelissa selitämme, mistä se johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

Silmävaivat ja -oireet 8 minuutin lukuhetki

Tietoa myopiasta

Myopia on yleinen silmävaiva, joka johtuu silmämunan, sarveiskalvon tai linssin muodon virheestä. Se aiheuttaa kauas katsoessa asioiden sumentumista ja epätarkkuutta. Lue lisää tästä yleisestä silmävaivasta ja sen hoidosta.

Silmävaivat ja -oireet 10 minuutin lukuhetki

Tietoa presbyopiasta

Presbyopia eli ikänäkö tarkoittaa iästä johtuvaa kaukonäköisyyttä, joka vaikuttaa kykyysi nähdä lähelle. Se aiheutuu linssin jäykistymisestä. Lue lisää tästä silmävaivasta, sen syistä ja hoitokeinoista.

Tietoa Essilorista 5 minuutin lukuhetki

Juhlistamme 60-vuotista Variluxia

Nuori Bernard Maitenaz liittyi vuonna 1948 Société des Lunetiers -yhtiöön ja alkoi suunnitella uudenlaisia kaksiteholaseja. Moniteholinssi oli silloin täysin uusi idea, ja se mullisti täysin optiikan ja linssit. Bernard Maitenazin mielestä kaksitehoissa oli rajansa: hän halusi luoda näkökentän, jota linssissä oleva raja ei rikkoisi.