Korjaa näköäsi

ESSILOR® STELLEST™ -LINSSIT

Kun on kyse likinäköisyydestä, lapsesi näön korjaaminen tänään ei suojaa häntä tulevalta. Likinäköisyys voi pahentua, mikä voi vaikuttaa lapsen näkökykyyn tulevaisuudessa. Stellest™-linssi on Essilorin paras ratkaisu lapsen likinäköisyyden torjumiseksi, ja sen tehokkaat vaikutukset on osoitettu kliinisesti. ESSILOR® STELLEST™ -LINSSIT HIDASTAVAT LIKINÄKÖISYYDEN ETENEMISTÄ KESKIMÄÄRIN 67%⁽¹⁾

Hyödyt

KORJAAVAT LIKINÄKÖISYYTTÄ

Lapsille yhtä tarkka näkö kuin yksiteholinsseillä.⁽²⁾

HIDASTAVAT LIKINÄKÖISYYDEN ETENEMISTÄ

12 tuntia päivässä käytettyinä Essilor® Stellest™ -linssit hidastavat likinäköisyyden etenemistä keskimäärin 67 % verrattuna yksiteholinsseihin.

EI KOMPROMISSEJA

Stellest™-linssit ovat esteettiset, turvalliset ja helppokäyttöiset

SEN SIJAAN, ETTÄ VAIN KORJAISIT LIKINÄKÖISYYTTÄ, HIDASTA SEN ETENEMISTÄ

Tiesitkö, että likinäköisyys voi johtua myös siitä, että lapsen silmät kasvavat enemmän kuin niiden pitäisi? Kun kasvu ei lakkaa, sitä kutsutaan likinäköisyyden etenemiseksi.

Nykyään suurin osa likinäköisistä lapsista käyttää tavallisia linssejä. Linssit korjaavat likinäköisyyttä, ja niiden avulla lapsi voi nähdä selvästi. Hänen likinäköisyytensä kuitenkin pahenee. Se tarkoittaa, että lasten kasvaessa heidän likinäköisyytensä saattaa edetä, mikä vaatii voimakkaampia silmälaseja. Mitä enemmän lasten näönkorjaustarve kasvaa, sitä riippuvaisemmiksi silmälaseista he tulevat.

Tämä tarkoittaa myös, että korkean likinäköisyyden ja komplikaatioiden riski kasvaa.

Korkea likinäköisyys on suuri ongelma nykyään, ja se vaikuttaa lasten jokapäiväiseen elämään ja heidän kehitykseensä.

Likinäköisyys voi vaikuttaa lapsen kehitykseen

Leikkiminen, työskentely, lukeminen, maailman havainnointi... Tiesitkö, että lapsi oppii yli 80%(4) asioista näkemällä? Likinäköisyys voi haitata vakavasti lapsesi näkökykyä ja elämää.

Yhä useammalle lapselle kehittyy likinäköisyys yhä nuoremmalla iällä – osittain siksi, että lapset liikkuvat vähän, viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja käyttävät yhä enemmän aikaa lähelle katselua edellyttävien aktiviteettien parissa. Mitä nuoremmalle lapselle likinäköisyys kehittyy, sitä pidemmälle ja pahemmaksi se kehittyy.

Niillä lapsilla, joilla likinäköisyys kehittyy nuorella iällä, voi olla kasvanut riski vahvan likinäköisyyden kehittymiseen ja näkökyvyn vaurioitumiseen aikuisiällä.

 Hae optikkoa

Child that needs glasses

Linssit likinäköisyyden etenemisen hidastamiseen

Meidän mielestämme lapsen näkökyky on elintärkeä asia. Siksi olemme työskennelleet vuosia kehittääksemme innovatiivisia teknologioita likinäköisyyden etenemistä vastaan.

➔ Hae optikkoa

Boy wearing glasses

MITÄ ON LIKINÄKÖISYYS?

Likinäköisyydellä, jota kutsutaan myös likitaittoisuudeksi tai myopiaksi, tarkoitetaan silmän ominaisuutta, joka vaikuttaa henkilön kykyyn nähdä kaukana olevia asioita selvästi. Likinäköisyydestä kärsivä henkilö voi nähdä lähellä olevat asiat selvästi, mutta hänellä on vaikeuksia nähdä kauempana olevia asioita, kuten tv-ruutua tai kirjoitustaulua.

Onko sinun vaikeaa nähdä kaukana olevia asioita? Likinäköisyys voidaan todeta tavallisessa näöntarkastuksessa, ja optikko voi suositella sinun ja silmiesi yksilöllisiin tarpeisiin parhaiten sopivaa ratkaisua.

STELLEST™-LINSSIN TEHOKKUUS LIKINÄKÖISYYDEN ETENEMISEN HIDASTAMISESSA

LIKINÄKÖISYYDEN KORJAAMINEN JA TARKKA NÄKÖ

Yksitehoalue lapsesi vahvuuksilla tekee näöstä tarkan, koska valo taittuu juuri oikeaan kohtaan verkkokalvoa. Linssin muotoilun ansiosta sitä voidaan käyttää monilla eri vahvuuksilla. Tämä takaa tarkan näön ja hyvän käyttömukavuuden.

optic illustration for lense

LIKINÄKÖISYYDEN ETENEMISEN HIDASTAMINEN JA SIGNAALI SILMÄN PIDENTYMISTÄ VASTAAN

Tämä linssi koostuu huipputason muodostelmasta, joka muodostuu 1 021 näkymättömästä mikrolinssistä. Sen lisäksi, että asetelma tarkentaa näköä yhtä hyvin kuin yksiteholinssi, se lähettää lapsen silmään signaalin, joka ikään kuin suojaa silmää pidentymiseltä.

H.A.L.T(5)  -teknologian ansiosta 12 tuntia päivässä käytettyinä Essilor® Stellest™ -linssit hidastavat likinäköisyyden etenemistä keskimäärin 67 prosentilla verrattuna yksiteholinsseihin.(1)

optic-illustration

 

KLIINISESTI TODISTETTU TEHO

TÄMÄNHETKISTÄ HUIPPUTASOA EDUSTAVA KAHDEN VUODEN KLIININEN TUTKIMUS ANTOI VAHVOJA TODISTEITA STELLEST™-LINSSIEN TEHOKKUUDEN PUOLESTA

 

diagram-of-slowing-myopia

 

12 tuntia päivässä käytettyinä Essilor® Stellest™ -linssit hidastavat likinäköisyyden etenemistä keskimäärin 67 prosenttia verrattuna yksiteholinsseihin(1).

Essilor osoitti kliinisessä tutkimuksessaan, että ensimmäisen vuoden jälkeen Stellest™-linssejä käyttäneistä lapsista yhdeksällä kymmenestä silmien kasvuvauhti oli sama tai hitaampi kuin ei-likinäköisillä lapsilla. Lisäksi kahdella kolmesta Stellest™-linssejä käyttäneistä lapsista näönkorjauksen tarve on pysynyt vakaana ensimmäisen vuoden jälkeen(3).  

STELLEST™-LINSSIT KORJAAVAT LIKINÄKÖISYYTTÄ JA HIDASTAVAT SEN ETENEMISTÄ. KAKSINKERTAISET VAIKUTUKSET JOKA PÄIVÄ. KESTÄVÄT HYÖDYT.

LAPSENI TAITAA KÄRSIÄ LIKINÄKÖISYYDESTÄ. MITÄ VOIN TEHDÄ?

 

Facts on vision for children

 

Likinäköisyys on erittäin yleistä, ja se voi johtua perintötekijöistä, ympäristöstä tai elämäntavoista. Jos vanhemmat ovat likinäköisiä, on seitsemän kertaa todennäköisempää, että lapsellekin kehittyy likinäköisyys(6). Likinäköisyyttä voi esiintyä jopa 6-vuotiaalla. Jos lapsesi ei näe televisioruutua hyvin tai jos hänen opettajansa on maininnut vaikeuksista nähdä taululle luokassa, ne saattavat olla merkkejä siitä, että lapsi kärsii likinäköisyydestä.

Lapsesi likinäköisyys voidaan todeta tavallisessa näöntarkastuksessa, ja optikko auttaa parhaan ratkaisun löytämisessä. Tarkastuta lapsesi silmät säännöllisesti (vähintään 2 vuoden välein), jos optikko tai silmälääkäri suosittelee sitä. Jos huomaat tai jos lapsesi huomaa muutoksen näkökyvyssään, varaa aika lähimmälle optikolle tai silmälääkärille muutosten tarkastamiseksi.

Etsi lähin optikkosi

Hae optikkoa

Etsi optikko, joka tarjoaa linssejä likinäköisyyden etenemisen hidastamiseen

(1) Verrattuna yksiteholinsseihin, jos lapsi käyttää Stellest™-linssejä vähintään 12 tuntia päivittäin. Bao, J., Huang, Y., Li, X., Yang, A., Zhou, F., Wu, J., Wang, C., Li, Y., Lim, E.W., Spiegel, D.P., Drobe, B., Chen, H., 2022. Spectacle Lenses With Aspherical Lenslets for Myopia Control vs Single-Vision Spectacle Lenses: A Randomized Clinical Trial. JAMA Ophthalmol. 140(5), 472–478.https://doi.org/10.1001/jamaophthalmol.2022.0401

(2)Kaksi vuotta kestävän tulevan, ohjatun ja satunnaistetun kliinisen kaksoissokkotutkimuksen tulokset 54:stä Stellest™-linssejä käyttävästä lapsesta verrattuna 50 likinäköiseen lapseen, jotka käyttävät yksiteholinssejä. Tulokset perustuvat 32 lapseen, jotka ilmoittivat käyttävänsä Stellest™-linssejä vähintään 12 tuntia päivittäin. Bao, J. et al. (2021). One-year myopia control efficacy of spectacle lenses with aspherical lenslets. Br. J. Ophthalmol. doi:10.1136/bjophthalmol-2020-318367.

(3)Kaksi vuotta kestävän tulevan, ohjatun ja satunnaistetun kliinisen kaksoissokkotutkimuksen tulokset 54:stä Stellest™-linssejä käyttävästä lapsesta verrattuna 50 likinäköiseen lapseen, jotka käyttävät yksiteholinssejä. Tulokset perustuvat 32 lapseen, jotka ilmoittivat käyttävänsä Stellest™-linssejä vähintään 12 tuntia päivittäin. Ei-likinäköisten lasten silmien kasvu tulevaan Wenzhou Medical University-Essilor Progression and Onset of Myopia (WEPrOM) -kohorttitutkimukseen osallistuvien koululaisten 700 datapisteen perusteella. Näönkorjauksen tarve on vakaa, kun sfäärisen ekvivalentin refraktion muutos molemmissa silmissä on vähemmän kuin 0.50D. 

(4) Eyeglasses for Global Development Bridging the Visual Divide, Maailman talousfoorumi, Social Entrepreneurs, EYElliance, kesäkuu 2016

(5) Highly Aspherical Lenslet Target

(6) https://www.college-optometrists.org/the-college/media-hub/news-listing/nicer-myopia-children.html