Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä 6/6 näkö tarkoittaa?

6/6-näöllä viitataan näön tarkkuuteen tai terävyyteen 6 metrin etäisyydellä. Luku tarkoittaa, että voit lukea 6 metrin etäisyydeltä yhtä hyvin kuin mitä normaalisti näkevä normaali aikuinen voi lukea siltä etäisyydeltä. Brittiläisessä järjestelmässä sitä kutsutaan 20/20-näöksi, koska se mitataan 20 jalan päästä.

Silmässäni on jotain. Mitä teen?

Älä hiero silmiäsi äläkä käytä vanupuikkoa tai pinsettejä vierasesineen poistamiseen. Pese ensin kätesi – ja jos sinulla on piilolinssit, ota ne pois.

Avaa silmäsi ja etsi vierasesine peilin avulla. Jos et näe sitä, vedä alaluomea alas ja katso ylös peilissä. Jos vierasesinettä ei löydy, vedä yläluomea ylös ja katso peilissä alas.

Pienten roskien, hiekan, meikin tai karvojen sen poistamiseen on hyviä keinoja.

Jos roska on tarttunut yläluomeesi, vedä sitä alas alaluomen päälle ja päästä irti.

Jos roska on tarttunut alaluomeen, vedä ihoa niin, että näet luomen taakse. Jos näet roskan tai karvan, voit poistaa sen kostealla vanutupolla. Varo koskemasta silmämunaasi.

Voit käyttää myös silmän huuhtelemiseen tarkoitettua suolaliuosta.

Jos silmääsi joutuu vahvoja kemikaaleja, jokin puhkaisee silmäsi, näkösi muuttuu, silmäsi vuotaa verta, et onnistu poistamaan vierasesinettä tai silmäsi ei parane sen poistamisen jälkeen, hakeudu välittömästi hoitoon.

Miksi näkökykyni heikkenee?

Silmien heikkeneminen voi johtua monesta eri syystä.

Ikä, perimä, elintavat, silmävaivat ja haitallinen valo vaikuttavat kaikki näköösi. Jotkut silmävaivat voivat parantua oikeilla hoidoilla. Käyttämällä oikean vahvuisia linssejä saat parhaimman mahdollisen näön.

Kauanko näöntutkimus kestää?

Aika vaihtelee, mutta tavallisesti se kestää noin 30–60 minuuttia.

Tarvitseeko näöntutkimukseen valmistautua?

Optikko kertoo, jos tutkimukseen täytyy ottaa jotain mukaan.

Minkä ikäisenä lasta kannattaa käyttää optikolla ensimmäistä kertaa?

Lapsesi silmät voidaan tarkastaa useassa eri kasvuvaiheessa. Silmätarkastusta suositellaan 72 tunnin sisällä syntymästä, 6–8 viikon ikäisenä, 1–2-vuotiaana sekä 4– 5-vuotiaana. Vaikka lapsesi näkisikin hyvin, häntä kannattaa käyttää näöntutkimuksessa kouluikäisenä. Jos olet huolestunut lapsesi näöstä, pyydä neuvoa lähimmältä optikoltasi.

Voinko ostaa linssini suoraan Essilorilta?

Essilor-linssejä voi ostaa useilta eri optikoilta. Käytä optikkohakuamme ja varaa itsellesi aika lähimmältä optikoltasi. Voit keskustella hänen kanssaan näkötarpeistasi.

Voiko lasien käyttäminen heikentää tai huonontaa näkökykyäni?

Taittovirheet kehittyvät riippumatta siitä, käytätkö laseja vai et. Korjaavien linssien avulla näet paremmin. Väärien vahvuuksien käyttäminen voi aiheuttaa aikuisilla silmien väsymistä, mutta ei heikennä heidän näkökykyään. Lapsilla väärät vahvuudet voivat kuitenkin nopeuttaa myopian etenemistä.

Mistä voin saada näöntutkimuksen?

Etsi lähin optikkosi optikkohakukoneellamme.

Paljonko Essilor-linssit maksavat?

Linssisi koostuvat korjaavasta hionnasta, suojateknologiasta ja tarkkuusparannuksista. Linssiratkaisusi kehitetään korjaustarpeesi sekä elämäntyylisi perusteella.

Optikkosi voi suositella parasta näköratkaisua tarpeidesi ja budjettisi perusteella.

Mikä on paras tapa puhdistaa linssit?

Päivittäisen puhdistuksen kannattaa käyttää Essilorin linssinpuhdistusliinaa, jonka voi saada optikolta. Jos haluat tehokkaamman tuloksen, voit käyttää liinan lisäksi linssinpesusuihketta. Kysy optikoltasi lisää linssiesi puhdistamisesta.

Mitä vahvuudet silmälasireseptissä tarkoittavat?

Vahvuutesi merkitään usein taulukkoon, joka on täynnä lyhenteitä, sanoja ja numeroita, jotka kertovat näöntutkimuksesi tulokset. Se kertoo, millaisilla linsseillä näkösi voidaan korjata.

Mitä likinäköisyys tarkoittaa?

Likinäkö vaikuttaa kaukana olevien asioiden näkemiseen. Saatat nähdä lähelle selkeästi, mutta kaukana olevat asiat näyttävät sumeilta ja epätarkoilta.

Mitä kaukonäköisyys tarkoittaa?

Kaukonäkö vaikuttaa lähellä olevien asioiden näkemiseen. Saatat nähdä kauas selkeästi, mutta lähelle katsoessa asiat näyttävät sumeilta ja epätarkoilta.

Milloin saan tietää näöntarkastukseni tulokset?

Tavallisesti saat tietää välittömästi, mutta optikko kertoo, jos siinä kestää kauemmin.

Mitä teen, jos kärsin tuplanäöstä?

Tuplanäössä näet katselemasi asian kahtena. Se voi vaikuttaa joko vain toiseen tai molempiin silmiin. Jos näet kahtena, optikko voi tutkia ja määrittää sen syyn sekä suositella hoitoa.

Mitä ovat yksiteholinssit?

Yksiteholinssit korjaavat likinäköisyyden tai kaukonäön.

Mitä hajataitto tarkoittaa?

Silmän etuosa on pyöreä, vähän niin kuin jalkapallo. Hajataittoisten ihmisten silmän muoto muistuttaa enemmän rugbypalloa. Tämän vuoksi silmän perälle muodostuva kuva ei kohdistu terävästi.

Kuinka usein näkö pitää tarkastaa?

Useimmat optikot suosittelevat näön tarkastamista 2 vuoden välein.

Mitä moniteholinssit ovat?

Ne ovat linssejä, jotka korjaavat näkösi kauas katsoessa, lukuetäisyydellä ja siltä väliltä.